De beste vloer voor elke ruimte

Een vloer kiezen voor je woning? Dan denk je maar beter goed na over het materiaal. Geen gladde vloer in de badkamer, een onderhoudsvriendelijke vloer voor de keuken en een gezellige vloer voor de leefruimte. We gaan na waarmee je zoal rekening moet houden.

Eerst en vooral kies je een vloer naargelang je levensstijl. Ongetwijfeld wens je een vloer die zo onderhoudsvriendelijk mogelijk is. Vooral voor de keuken en een badkamer is een gemakkelijk schoon te maken vloer welgekomen. Minder vuil op je vloer zien? Kies dan een vloer met een structuur waarbij een tikje vuil of stof minder opvalt.

Een geschikte vloer voor elke ruimte

Voor een leefruimte kan een parketvloer gezelligheid creëren. Laminaat is een goedkoper alternatief. Ook tegels of een gietvloer zijn hier het meest onderhoudsvriendelijk. Voor de keuken moet je een vochtbestendige en stevige vloer kiezen. Tegels, laminaat, linoleum, vinyl of een gietvloer zijn te overwegen opties.

Voor de badkamer kies je uiteraard een waterbestendige vloer. Die zijn er voldoende voorhanden. Zo kan je naast een tegel zonder watervrees kiezen voor laminaat, kurk of een gietvloer.

In de slaapkamer ben je eerder gebaat bij een geluidsdempende vloer zoals pvc, vinyl, tapijt maar ook een gietvloer kan hier prima. Laminaat is handiger voor het onderhoud. 

Voor een garage tot slot kies je een stevige vloer. Ga je voor een tegel, neem dan een kleiner formaat om barsten te voorkomen. Ook een gietvloer is een goede optie.

Voor klein en groot

Een kleine ruimte optisch vergroten, doe je door kleinere formaattegels te plaatsen en zo ook meer voegen te creëren. Om de lengte te benadrukken, leg je parket of laminaat net mee in de lengte. Heb je een grote leefruimte met keuken? Dan hoef je niet over de hele ruimte dezelfde vloer te leggen. Je kan net een deel afbakenen door er een andere vloer te leggen.

(kcw)

Deze artikels kunnen je ook interesseren