Een nieuwe look & feel met nieuwe binnendeuren

Ook met kleine ingrepen kan je je woning al een nieuwe look & feel geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nieuwe binnendeuren. Er is keuze uit heel wat mogelijkheden die de stijl van je interieur volgen. Vooraleer je de esthetische puntjes op de i zet, bepaal je het best eerst hoe je de verschillende kamers in huis (re)organiseert.

Nieuwe binnendeuren, dat betekent nieuwe kansen om je interieur een ander uiterlijk te geven, maar ook om qua beleving het een ander te veranderen. Wil je een scheiding tussen de keuken en de woonkamer, eerder een aparte ruimte voor een bureau of een handige oplossing tussen de keuken en de berging? Deuren maken je loopbeweging doorheen je woning, dus kan je maar beter eerst even alle ruimten van naderbij bekijken.

Heb je een donkere woning en wil je ze verlichten, dan kan dit perfect met een glazen deur. Dat past wanneer je een bureau wil in je woonkamer. Met mat of gezandstraald glas zorg je voor privacy.
Met een schuifdeur creëer je de nodige flexibiliteit, én je bespaart ruimte doordat de deur in ofwel voor de wand schuift. Bij een renovatie lukt dit mogelijk moeilijker tenzij je in een bepaalde ruimte nog een tussenruimte kan voorzien waar de schuifdeur in kan. Anders kan je ook nog werken met een voorzetwand in gipskarton.
Ook een pivoterende deur is een mooie, moderne optie die wel om extra ruimte vraagt. Pivoterende deuren met een centraal draaipunt kunnen 360 graden om hun as draaien.

Naar materialen toe heb je voor houten deuren ruime keuze tussen verschillende kwaliteiten. Naar afwerking toe kan je gaan voor vlak, of met een lijnenspel of andere structuur, of je kan er ook een glaspartij in laten verwerken om zo een kleine doorkijk te creëren.
Ook staal of aluminium zijn uiteraard nog alternatieve materialen.
Een combinatie van verschillende deurtypes is zeker mogelijk, ook wanneer je wil dat ze allemaal bij elkaar passen. Deurenfabrikanten bieden hun deuren in meerdere varianten aan.  Tot slot kies je nog het bijpassend beslag. (kcw)

Deze artikels kunnen je ook interesseren