DE ZONDAG LANCEERT RENOVATIEZONDAG

DE ZONDAG LANCEERT RENOVATIEZONDAG

Op 25 september 2022 lanceert de gratis krant De Zondag voor het eerst Renovatiezondag. Die dag openen honderden zaken in Vlaanderen (van keukenbouwers tot totaalaannemers) hun deuren voor iedereen met renovatieplannen. Het evenement beantwoordt de toenemende nood aan informatie over en inspiratie om te renoveren en vult Nieuwbouwzondag aan, die volgend jaar zijn tiende verjaardag viert.

Renoveren wint voortdurend aan belang. De afgelopen jaren steeg het aantal gerenoveerde woningen in België: volgens Statbel, het Belgische statistiekbureau, van 25.640 in 2017 naar 32.552 in 2021. Met nieuwe regelgevingen tracht de overheid ook de Vlaming massaal tot renoveren te bewegen. De renovatiegraad in Vlaanderen bedraagt momenteel slechts 0,7 procent en zou naar 2,5 procent moeten opklimmen om de klimaatdoelstellingen te halen. Er is dus veel werk aan de winkel.

Behalve de evidente, duurzame beweegredenen om te renoveren is er ook een stijgende nood aan comfort.

Sandra Depauw, projectmanager Renovatiezondag: “Het idee om in te zetten op renovatie lag al een tijdje op tafel bij ons projectteam, maar nu is de tijd écht rijp en organiseren we een eerste officiële Renovatiezondag. Onze planeet staat voor grote uitdagingen op het gebied van milieu en klimaat en intussen rijzen de energieprijzen de pan uit. Een duurzamere aanpak is ook op het vlak van wonen en bouwen meer dan ooit aan de orde.”

Sandra Rosseel, Chef De Zondag: “Sinds de coronacrisis hecht de Vlaming meer dan ooit waarde aan zijn eigen nest. Ons huis moet een plek zijn waar we ons goed voelen, een plek vol comfort en ruimte. Uit onze Woonsurvey van 2021 blijkt dat 38 procent van de 25-45-jarigen in hun woning renovatiewerken wil doorvoeren. Daarbij willen we ze zo goed mogelijk begeleiden. Niet alleen door ze in De Zondag waardevolle informatie en handige tips aan te reiken, maar ook door ze met de juiste partners en materialen in contact te brengen. Renovatiezondag wordt de start van een betere thuis en een betere wereld!”

Meer informatie over het evenement verschijnt binnenkort op www.renovatiezondag.be.

Roularta Local Media biedt een waaier aan mogelijkheden op het vlak van regionaal adverteren. Dat kan in de gratis titels De Zondag en DZ Magazine, alsook in KW. Voorts reiken ook Local Display Advertising (geolocalisatie van online bannering op nieuwswebsites) en Mijn Stad TV (centraal aangestuurde digital signage in handelszaken) de mogelijkheid tot digitaal adverteren aan.

De Zondag bereikt met wekelijks 16 regionale edities bijna 1,5 miljoen lezers in Vlaanderen. De Zondag wordt verspreid via de bakkers en supermarkten die op zondag open zijn, én kan digitaal gelezen worden op DeZondag.be.

Renovatiezondag is complementair met de succesvolle Nieuwbouwzondag, die twee keer per jaar wordt georganiseerd en waarop 150 bedrijven 300 projecten voorstellen. De 17e editie vindt plaats op 23 oktober. Samen zorgen deze twee events ervoor dat iedereen met interesse in vastgoed en (ver)bouwen terecht kan bij Roularta Local Media.

Deze artikels kunnen je ook interesseren