Je totaalverbouwing uitbesteed aan één aannemer

Je totaalverbouwing uitbesteed aan één aannemer

Net zoals bij een nieuwbouw is het ook voor een renovatie mogelijk om alle werken uit handen te geven. Bij een sleutelklare verbouwing neemt een totaalaannemer alle taken voor zijn rekening: van een architecturaal ontwerp over de stedenbouwkundige administratie tot de afwerking van alle ruimten.

Omwille van de renovatieverplichting waarbij je een bestaande woning met een slecht EPC-label binnen de 5 jaar moet renoveren, is een totaalrenovatie een interessante piste. Vele werken moeten immers op korte termijn gebeuren. Een totaalrenovatie is dus zo eerder aan de orde in plaats van een gefaseerde renovatie die mogelijk meerdere jaren in beslag neemt. De gemakkelijkste oplossing is om de complete verbouwing uit te besteden.

Ervaring

De bijkomende voordelen zijn ook extra meegenomen. Wanneer je zelf op zoek gaat naar de verschillende aannemers ben je wel een tijdje zoet. Het is vaak ook een termijn wachten vooraleer ze kunnen beginnen. Ten slotte moeten ze elkaar nog mooi zien op te volgen.

Bij een sleutel-op-de-deur verbouwing geef je deze zoektocht uit handen. De enige met wie je contact hebt, is de werfleider als belangrijkste persoon in het hele bouwproces. Deze werfleiders met jarenlange ervaring sturen het proces aan, maken planningen en volgen die nauwgezet op. Zo ben je zeker dat je renovatie geen meerjarenplan wordt. Betrouwbare aannemers vind je op de website van economie.fgov.be.

Ondersteuning

Tot slot zal ook je budget er wel bij varen. De sleutel-op-de deurfirma stelt alles in het werk om het vooropgestelde budget te handhaven. Ook interessant is dat je kan renoveren aan 6 % btw. Wanneer je een bestaande woning energetisch renoveert, biedt de overheid verschillende premies zoals de ‘Mijn Verbouwpremie’ aan. Bekijk alle premies via www.premiezoeker.be. Het is ook mogelijk om via de ‘Mijn VerbouwLening’ een lening tot 60.000 euro aan te vragen.

(kcw)

Deze artikels kunnen je ook interesseren