Je trap vernieuwen zonder breekwerk

De trap is vaak het laatste interieurelement dat kan rekenen op een renovatie. Om een nieuwe look te creëren, hoef je de trap niet helemaal te vervangen.

De trap renoveren zal heel wat goedkoper zijn dan een nieuwe te plaatsen. Breken hoeft niet, en je loopt ook geen risico dat je de rest van je interieur beschadigt.

Overzettreden

Een trap op een andere manier renoveren kan zeker ook zonder de trap te moeten strippen of lijmresten los te peuteren. Met overzettreden geef je je trap een mooier zicht. De nieuwe treden worden over de oude treden gemonteerd. Er zijn ook meerdere mogelijkheden: overzetten kan met vinyl, laminaat of hout.

Herschilderen

Is de trap nog goed in zijn vorm, dan kan het volstaan om te herschilderen. Omwille van het vele beloop moet je wel een slijtvaste lak gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je de oude verflaag eerst verwijderd met een afbijtmiddel. Na het schuren moet de trap droog en stofvrij zijn om een eerste laag aan te brengen. Na een tweede schuurlaag volgt een tweede laag en een kleur naar jouw voorkeur. Naar kleuren toe kan je de trap laten aansluiten bij de rest van je interieur, of je kan net voor een contrasterende kleur gaan. (kcw)

Deze artikels kunnen je ook interesseren