Renovatiezondag verwelkomt alle verbouwers

Publireportage uit De Bouwunie

Na een geslaagde eerste editie vorig jaar organiseert Roularta met haar sterke titel De Zondag op zondag 24 september a.s. opnieuw ‘Renovatiezondag’. Renoveren, verbouwen, isoleren, … is en blijft bijzonder actueel. De overheid helpt via allerhande subsidies, de bevolking grijpt de kans om hun thuis aangenamer en duurzamer te maken. Om het nog niet te hebben over investeringen (zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, dubbele beglazing, …) die de jaarlijkse uitgaven aan energie drukken. De Zondag bereikt wekelijks 1.300.000 lezers en laat je toe om regionaal te werken via 16 lokale edities. Zo krijgt elke professional de kans om al wie renovatieplannen heeft – groot of klein – te informeren en te inspireren.

Corona en de energiecrisis zijn voorbeelden die de renovatiedrang naar een hoger niveau tilden. Intussen is er een grotere bewustwording van de levenslange impact voor eigenaars en verplichting naar verhuurders. Tegen 2050 wil de Vlaamse overheid dat alle woningen minimaal een A-label hebben. Hoewel er de afgelopen tien jaar al heel wat gebeurd is om de energieprestatie van woningen op te krikken, blijft er nog heel wat werk aan de winkel om de ambitieuze doelstelling te halen. Vandaag ligt de focus bij renovatie meer dan ooit op energiezuinigheid en comfort.

Kwaliteitsvol advies

Tom Van Vlierberghe, projectmanager Renovatiezondag: “Wie van plan is om te renoveren, heeft uiteraard nood aan goede, kwaliteitsvolle informatie: wat zijn de mogelijkheden, hoe pak ik alles het best aan, zowel naar technieken als naar inrichting toe. En dat heeft De Zondag goed begrepen. We hebben al vele jaren ervaring met de Nieuwbouwzondag – een vaste waarde ondertussen in de bouw- en immosector – een inspiratiedag voor zij die een nieuwbouw wensen. Op die manier was het dan ook een kleine stap om Renovatiezondag te lanceren. Vorig jaar openden maar liefst 159 professionals hun deuren om hun expertise te delen. Ook via onze podcasts, waarin een expert telkens een specifiek thema belicht, kunnen verbouwers inspiratie opdoen.”

Sandra Rosseel, chef nieuws De Zondag, vult aan: “Uit onze Woonsurvey van eind 2022 blijkt dat ruim de helft van de deelnemers van plan is om in het komende jaar verbeteringen aan hun huis te willen doen. De focus gaat dan vooral uit naar opfrissingswerken, het vernieuwen
van de keuken, badkamer en schrijnwerk, isoleren en totaalrenovaties. Daarbij willen we ze zo goed mogelijk begeleiden. Niet alleen door ze in De Zondag in aanloop naar Renovatiezondag informatie en handige tips aan te reiken, maar ook door ze met de juiste partners en materialen in contact te brengen. Renovatiezondag is de start voor een nogbetere thuis en een betere wereld.”

Deze artikels kunnen je ook interesseren