Waar je moet aan denken bij een badkamerrenovatie

Plannen om je badkamer te vernieuwen? Dan zal je zeker willen nadenken over of je een bad en/of douche wil, welke nieuwe vloer je wil en of voor welke afwerking je gaat.

Net zoals bij alle renovatiewerken geldt ook voor badkamerrenovatie: een goede voorbereiding is het halve werk. Dat begint bij het financiële plaatje. Bepaal hoe groot je budget kan en mag zijn voor deze renovatie. Voorzie niet alleen centen voor een mooie afwerking, maar houd er ook rekening mee dat het mogelijk is dat er bijvoorbeeld een leiding vervangen moet worden.

Esthetisch en functioneel

Dan ben je even zoet met het kiezen van materialen. Wil je je tegels vervangen door een functionelere toepassing of je laminaat door een tegelvloer of je bad door een grote inloopdouche?
Bekijk of je een enkele of dubbele wastafel verkiest, of je het toilet nog in de badkamer wenst of net niet en hoeveel opbergruimte je nodig hebt.

Kijk niet alleen naar het esthetische, maar vooral ook naar het praktische, en naar degelijke materialen die wat langer meegaan.  Als je een expert inschakelt, kan hij je helpen met het opmaken van een grondplan zodat jouw wensen kunnen rijmen met het grondplan en de afmetingen van het sanitair en de kasten.

Check de afvoerleidingen en toevoerkranen

Met één badkamer in huis wil je natuurlijk wel dat de werken opschieten. Start de afbraakwerken dan ook pas wanneer je alle materialen in huis hebt en er ook effectief aan de werken kan begonnen worden. Bij afbraak is het zeker een must om te kijken of alle afvoerleidingen en toevoerkranen nog in orde zijn, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.
Besef dat wanneer je samenwerkt met een badkamerexpert, zij geen materialen plaatsen die je elders kocht. Gezien de korting die de aannemer zelf krijgt, betaal je daarom niet meer. Vraag uiteraard meer dan één offerte aan voor je in zee gaat met een firma. (kcw)

Deze artikels kunnen je ook interesseren